شیرینی شهد تا تلخی زهر نیش مار

admin دسته‌بندی نشده

همشهری آنلاین_ ثریا روزبهانی: تا او که نصیب با 4 «کندو» کارش را آغاز کرده بود، حالا پس از 20 و اندی سال تقلا به عنوان «زنبوردار مقیاس کشور» انتخاب شود و سالانه 2 جسم «عسل» از هزار کلنی تولید کند. او با حذف داروهای شیمیایی و آنتی بیوتیک ها در زنبورستان هایش، در سی و چهارمین پرگیر انتخاب و معرفی نمونه های ملی، عنوان زنبوردار نمونه ملی را کسب کرد. در این گزارش با او درباره موفقیت و سختی هایی که در این وضع پشت عادت گذاشته است، گفت وگو کردیم. 

سال 1370 تو پیاده شدن دایی ایم که 4 کندو داشت به صنف زنبورداری علاقه مند و وارد این حرفه شدم. بوسیله مرورزمان، کار و روش های زنبورداری را یاد گرفتم و بوسیله هراندازه که آگاهی ام در این زمینه ارتقا علنی می کرد، تعداد کندوها را افزایش می دادم. خوشبختانه تو مدت 2 سال حرفه آموزی از افراد باتجربه، توانستم به تنهایی از تعداد بیشتری زنبور نگهداری کنم. 

پوشش آب و فلکی و بود 4 فصل متفاوت تو ایران، وضعیت اختصاص ایی بخاطر این صنف به بود آورده است و همین موضوع انگیزه شد تا من به سمت زنبورداری گرایش صریح کنم. برای همین در هر نقطه از کشورمان می توان زنبورداری کرد. برای مثال در کشورهای حاشیه نویسی «خلیج فارس» به انگیزه گرما و بیابانی بودنش نمی قابلیت این فرمان را ادا رحم. باید حرمت کشور خویشتن را بدانیم و خیال نکنیم بیرون از این مرزها خبری است. اگر فکر و اندیشه خوبی داشته باشیم، حتی در همین فلات و کوه های قلمرو خودمان می توانیم هزاران حکم و اشتغالزایی مفید و مؤثر انجام دهیم. ولی نکته ای که در این میان عمده است، نیت و هدفی است که دنبال می کنیم. موفقیت به آسانی به دست نمی آید و من بخاطر پیشرفت در این مسیر، سال های ماندگی را پشت شیوه گذاشتم و عزب بوسیله این موضوع می اندیشیدم که توانایی ام را در این کار بالا ببرم. برای همین از نحو های درست و هماهنگ با علم و روش های بروزی که «جهاد کشت» آنها را تأیید کرده بود، در این اشتغال استفاده کردم.» خانه ام پیاده شدن کندوهاست

هرچند که این کار شبیه محصولش طعم انگبین دارد، اما از سختی هایش اندوه نباید غافل شد. سلطانی، درباره ماندگی های این فرمان می گوید: «همواره باید روی روند فقره نظارت داشته باشم. به همین دلیل اغلب اوقات تو طبیعت و از خانواده ام دور هستم. همچنین گاهی شرایط کریه آب وهوا و نبود پوشش گیاهی کم قیمت بخاطر زنبورها، مشکلاتی است که من آن را امتحان کردم، اما باز عقیده دارم امر زنبورداری از عسل، شیرین مرطوب است. بخاطر همین پیش از اینکه درآمد اقتصادی اش برایم مهم باشد، زنبورها و کندوها برایم مهم هستند. هر نقطه ای از ایران را که بخاطر استقرار کندوهایم برگزینی کرده باشم، خانه و کاشانه من هم آنجاست. بیشتر داخل چادر زندگی می کنم که سختی های خاص خویشتن را دارد. ممکن است اتفاقات مختلفی داخل این بیابان ها و کوه ها برای زنبورداران رخساره بدهد. همین 2 سال پیش، ماه مبارک «رمضان» بود که «اژدها» دستم را نیش زد، اما بوسیله لطف خدا و برکت این ماه، از این خطر رهایی نمایان کردم. شیرینی این کار موجب می شود، ناروایی اش مهلت فراموش شود.»

فاتحه آموزش پس ازآن کار 

برای آغاز این سیاق کامل باید مانند دیگر حرفه ها، آگاهی و مفروضات کافی تصرف کرد، اما تعلق مندی به این شغل، بنیادی است. این افراد بهتر است، دوره های مقدماتی را پایین تر دید جهاد کشت بگذرانند. برای آشنایی با این حرفه، اتحادیه زنبورداران، کلاس ها و دوره های آموزشی برگزار می بطی ء که می تواند بوسیله علاقه مندان کمک یواش. درون سال ابتدا با تعداد اندکی کندو این امر را عمل دهند و از طریق تجربیاتی که به دست می آورند، می توانند در سال های بعد، تعداد این کندوها را افزایش دهند. آنها با این اقدام درمی یابند که چه تعداد کندو را می توانند مدیریت کنند.» هرساله، 15تا 20 نفر از علاقه مندان به این حرفه، از نزدیک با تجربیات سلطانی درزمینه زنبورداری و به دست آوری عسل، آشنا می شوند و او آموخته هایش را در اصالت دیگران فراغت می دهد. او دراین باره می گوید: «اغلب افراد پیش از وضع اندازی کسب وکار زنبورداری، برای آموزش به سراغ غلام می آیند و من هم سیاق های اصولی، قواعد و مفروضات ضروری این حرفه را در اختیارشان فراغت می دهم.» بوسیله گفته سلطانی، افراد علاقه مند می توانند با 8 تا 10 میلیون تومان تنخواه اولیه، وارد این حرفه شیرین شوند.  روستای وردیج و فرصت هایش بخاطر زنبورداری

در روستای زیبای وردیج که در حریم شهر تهران قرارگرفته است، به سبب وضعیت آب وهوا و همچنین طبیعت بکرش، زنبورداری، فرصت محسوب می شود و غلام هم این صنف را از این قریه آغاز کردم. این دهکده شرایط آب و هوایی ویژه ای دارد که بخاطر زنبورداری بسیار کم قیمت است. زمستانش بسیار سرد نیست و تابستانش آن چنان گرمایی ندارد. از سویی دیگر گیاه و گل های وحشی که کوه های اطراف بخانه برگشتن را پوشانده، موجب می شود تا عسل، طعم و مزه نیکی داشته باشد. زنبور هم تو این کوهستان ها خوب فعالیت می کند، اما تعداد کندوهای من زیاد است و نمی توانم همه آنها را در این منطقه محکم کنم. اینک تنها 500 تا 600 زنبور در این منطقه صبر دارند. چون باید بسنجیم و بدانیم چه تعداد کندو در این محیط می تواند محصول نیکوکاری بدهد و کندوها یکروز وری عطا داشته باشند. به همین دلیل، زنبورهای دیگر را در نقاط متنوع تهران و حوالی آن مشابه «لار»، «دماوند» و «طالقان» می بریم تا تو آنجا فعالیت کنند. این جابه جایی درون کیفیت عسل تولیدی تیمار تأثیر می گذارد و طعم و طعم هایشان با حزن فرق دارند. زنبورها باید در زمان های مختلف کوچ داده شوند. برای همین نمی توانیم تو یک منطقه ثابت بمانیم. در غیراین صورت، نباید توقع داشت که عسل زیادی برداشت کنیم. پیش از هر بار کوچ دهی، عمه استقرار کندوها را تجسس و از وضعیت آب و هوایی آن منطقه اطلاعات نسبی پیدا می کنیم و در صورت کم ارزش وجود داشتن شرایط، کندوها را ارجاع می دهیم.» به باور سلطانی، تشخیص عسل خالص از تقلبی، بسیار سخت است، تا اینکه افراد صنف ای غم امکان پذیر است در تشخیص آنها اشتباه کنند، ولی سلطانی برای این فرمان راه و فوتی ویژه دارد. او می گوید: «با توجه به اینکه بیش از 25 سال از فعالیتم درون این حرفه می گذرد و با عسل های بسیاری سروکار داشته ام، امتحان بوسیله غلام ثابت کرده است، وقتی عسل خوب می خورید، حدود 15 تا 20 دقیقه بعد، عاطفه گرسنگی به شما دست می دهد. چون عسل، سوخت وساز بدن را بالا می سرما. به همین دلیل گرسنه می شوید. ولی با خوردن عسل بدلی و ناخالص، به شما عاطفه سیری دست می دهد و چندساعتی میلی به غذا خوردن نخواهید داشت.» مرام های بزرگ با طعم عسل

سلطانی، هنوز درون این روش بخاطر رسیدن به هدف های بزرگ تر سعی می کند و به ظهر آن است تا «سپاس» را بوسیله طورکل، از زنبوردارهای ایران حذف کند. او درباره اهداف و اقداماتش در این بنیاد می گوید: «به تعاقب راهی هستم که بتوانم ملکه خوبی داشته باشم و از ضابطه آن، تشکر را از مواد مقدماتی تولید عسل حذف کنم. برای همین اکنون از گرده هایی استفاده می کنم و تا زمانی که امکان داشته باشد به زنبورها سپاسگزاری نمی دهم تا میوه خوبی شود. همچنین امیدوارم قرین برخی از کشورهای اروپایی، فرصت و امکاناتی حاضر شود تا زنبورهایی تولید شود که غلبه نیش زدن نداشته باشند و بتوان تو هر خانه، یک کندو شهد گذاشت. مانند کشور «انگلستان» که شهرداری با کاشت طرز های گیاهی مخصوص تو بلوارها و خیابان ها، مشکل تغذیه زنبورها را محلول کرده است. 

شاید دوست داشته باشید:

ریلمی X50 پرو پلیر با تمرکز ویژه روی مملکت گیمینگ رونمایی شد

ریل میچند هفته پیش اعلام کرده بود که اراده دارد امروز چندین میوه متاخر برای بازار چین معرفی کند، بنابراین […]

گمان عرضه پیکسل 5 با اسنپدراگون ۷۶۵ باردیگر قوت گرفت

تقریبا از زمان رونمایی سری پیکسل گوگل، هیچگاه گاه پرچم داران این همدستی از نوک تیز ترین تراش ی موجود […]